Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Petrecerea cu lăutari din Trenul Regal, anulată. Casa Regală numise evenimentul drept „o blasfemie”

Petrecerea cu lăutari din Trenul Regal ce urma să aibă loc de 1 Decembrie, a fost anulată de CFR Călători. Compania a anunțat că a reziliat contractul de închiriere după valul de reacții negative, inclusiv din partea Casei Regale.

„Referitor la solicitările de presă cu privire la implicațiile CFR Călători în organizarea evenimentului din Trenul Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA, facem următoarele precizări:

CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA.

CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

500 de euro pentru a călători cu Trenul Regal

80 de oameni plătiseră câte 500 de euro pentru un bilet, de Ziua Națională, pentru a avea parte de o petrecere cu „șpriț și lăutari” în trenul regal, după cum suna anunțul de promovare a evenimentului.

Plimbarea urma să aibă loc pe ruta București – Sinaia și retur, iar biletul includea welcome drinks, aperitive, degustări de vinuri, de brânzeturi fine, preparate tradiționale și muzica interpreților de la Taraf de Haidouks.

Casa Regală a numit totul drept „o blasfemie”

Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. „În decembrie 2017, aceeași garnitură a fost cea care l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai”, a transmis Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale, pentru romania.europalibera.org.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE