Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pe 29 august, Michael Jackson ar fi împlinit 65 de ani. Detalii interesante din viața regelui muzicii pop

Michael Jackson ar fi împlinit 65 de ani pe 29 august. "Regele muzicii pop" s-a stins pe 25 iunie 2009, când avea aproape 51 de ani, în reședința sa din Los Angeles. Cauza decesului a fost o supradoză de anestezic chirurgical, iar artistul apela la asta pentru a putea trece peste insomnia cronică de care suferea.

Ce arăta autopsia lui Michael Jackson

La autopsie, pe corpul său au fost găsite mai multe cicatrici și semne de înțepături, cauzate, probabil, de medicamentele pe care și le injecta. Pe o porțiune a capului, Michael Jackson nu mai avea păr, în urma exploziei unor materiale pirotehnice, care a avut loc în timp ce filma pentru o reclamă.

El avea și o infecție fungică cronică avansată la picioare, după cum declara medicul acestuia în 2016.

El era foarte slab, iar un apropiații spuneau că suferea foarte mult din cauza nenumăratelor intervenții chirurgicale prin care trecuse. De altfel, el a început operațiile estetice în 1986, când tehnologia nu era atât de dezvoltată. Prima intervenție a avut-o la nas și sprâncene, iar peste un an, la pomeți.

Curiozități din viața lui Michael Jackson

La acea vreme, Michael Jackson a mărturisit că suferă de vitiligio, o boală care se manifestă prin depigmentarea pielii. A fost momentul în care el a luat decizia să-și schimbe culoarea pielii, fie prin depigmentare cu monobenzonă, fie prin transplant de piele, după cum spun unele surse.

Însă motivul principal al schimbării a fost dezvăluit de un prieten de-ai săi, Frank DiLeo. Într-o biografie, acesta i-a mărtutrisit altui prieten, Mark Lamica, faptul că Michael Jackson nu voia să semene cu tatăl său și a ajuns să nu mai suporte când se privea în oglindă. Astfel, în 1993, culoarea pielii sale s-a schimbat.

În total, conform presei americane, Michael Jackson ar fi suferit șase operații estetice la nas, patru la maxilar, trei la pomeți, una la buze și așa-zisul transplant de piele. Un alt aspect de menționat este că americanul suferea de lupus, o boală autoimună care avea printre efecte posibile și depigmentarea pielii.

Christopher Rogers, medicul care a i-a făcut autopsia starului muzicii pop, a confirmat că Michael Jackson suferea de vitiligio și lupus. De-a lungul timpului, pentru a corecta aceste aspecte, el obișnuia să se machieze. Într-un interviu pentru Oprah Winfrey, el a recunoscut că suferă de această afecțiune.

Michael Jackson, regele muzicii pop

Michael Jackson a debutat în muzică în 1964, când avea doar 6 ani și era cel mai tânăr membru al trupei formate alături de frații săi, numită Jackson 5. Încă din copilărie, el își dorea să devină faimos și, treptat, a ajuns obsedat de acest aspect.

Michael Jackson și-a început cariera solo în 1971, la 13 ani, iar cel mai bine vândut album este Thriller, lansat în 1982, cu peste 70 de milioane de exemplare. Michael Jackson este considerat una dintre cele mai emblematice figuri ale culturii muzicale din secolul XX. El a avut o carieră care a ținut mai bine de patru decenii.

Printre curiozitățile legate de viața și cariera sa, Michael Jackson susținea, în copilărie, că vocea sa seamănă cu cea a personajului Minnie Mouse, din desenele animate. Unul dintre locurile sale preferate era într-un copac mare, pe care îl numea Giving Tree. Acesta se afla în Neverland și acolo îi plăcea cântărețului să se urce și să compună, mai ales că îi plăcea foarte mult natura.

Melodia preferată a lui Michael Jackson era "Come Together", cântată de The Beatles. În 1999, Michael Jackson a cumpărat cu 1,5 milioane de dolari trofeul premiului Oscar primit de David Selznick pentru filmul Gone With The Wind.

În 1978, Michael a realizat, alături de Diana Ross, filmul "The Wiz", o variantă afro-americană a Vrăjitorului din Oz.

În unele concerte, Michael Jackson purta o mănușă pe mâna dreaptă, ceea ce a devenit un fel de semnătură a sa. Prima dată a purtat-o în 1983. "Simțeam că dacă port o mănușă era ceva tare. Două mănuși părea să fie ceva foarte obișnuit", spunea Michael Jackson.

Ulterior, actrița Cicely Tyson susținea că Jackson purta acea mănușă pentru a-și ascunde boala vitiligio.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE