Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patriarhul rus promite raiul pentru soldați. Kiril spune că cei care vor muri pe front vor fi iertați de păcate

Rușii care vor muri pe frontul din Ucraina vor fi iertați de toate păcatele comise pe parcursul vieții.  Declarația a fost făcută de conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril.

„În același timp, Biserica conștientizează că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei, de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne fidel chemării sale și merge să execute ceea ce-i dictează datoria și dacă moare în timpul îndeplinirii acestei datorii, atunci el, fără îndoială, comite un act egal sacrificiului. El se sacrifică pentru alții. Și de aceea credem că această jertfă spală toate păcatele pe care le-a comis o persoană”, a spus patriarhul Kiril.

Nu este prima declarație contradictorie făcută de capul bisericii ruse de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina. La începutul lunii mai, în plin război, Kiril afirma că Rusia nu a atacat niciodată vreo țară, doar și-a apărat granițele.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este impresionant când o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie așa până la sfârșitul veacului – puternică și, în același timp, iubită de Dumnezeu”, a transmis patriarhul Kiril.

Rusia a atacat Georgia în 2008, iar războiul din Ucraina e prezentat de administrația de la Moscova drept operațiune specială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE