Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parisul va înființa o comisie pentru a studia modul de ”coabitare” al oamenilor cu șobolanii

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, va înființa un grup de lucru privind "coabitarea" cu șobolanii. Proiectul a fost salutat de grupul pentru drepturile animalelor Paris Animaux Zoopolis, potrivit BFM TV.

"S-a pus problema coabitării", a declarat Anne Souyris în fața Consiliului municipal al Parisului. "Împreună cu primarul, am decis recent să înființăm o comisie pe tema (...) acestei coabitări", cu scopul de a fi "cât mai eficientă și de a ne asigura că nu este insuportabilă pentru parizieni", a precizat ecologista.

Șobolanii "nu sunt o problemă de sănătate publică"

Asociația pentru drepturile animalelor Paris Animaux Zoopolis, care solicită "metode non-letale", a declarat pentru AFP că este încântată de acest anunț.

Șobolanii "nu sunt o problemă de sănătate publică", a declarat Anne Souyris, deoarece cazurile de leptospiroză transmise prin mușcături pot afecta doar gunoierii, care pot beneficia de un vaccin.

Cu toate acestea, "acest lucru nu înseamnă că șobolanii ar trebui să fie lăsați să cutreiere orașul", a adăugat ea, referindu-se la planul municipal care este în vigoare din 2017.

Pe lângă cumpărarea a "mii de pubele noi" și a capcanelor letale "atunci când nu putem face altfel", primăria mizează și pe "prevenire" și pe "amendarea" locuitorilor, deoarece lăsarea gunoiului pe jos "este cauza principală a înmulțirii și răspândirii șobolanilor", a declarat viceprimarul. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE