Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parchetul European, anchetă în cazul unei fraude de opt milioane de euro privind achiziția de măști și echipamente medicale în pandemia COVID-19

Procurorii Parchetului European au anunțat că au efectuat marți cinci percheziții în București în cadrul unei anchete privind o fraudă de opt milioane de euro din fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente medicale în timpul pandemiei Covid-19.

Ancheta Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, a scos la iveală faptul că ”o rețea infracțională a fost formată între anii 2020 și 2022 pentru a manipula achizițiile publice de măști de protecție, dezinfectanți și alte materiale medicale pentru spitale, școli și alte unități municipale de stat în beneficiul unor furnizori prestabiliți despre care se înțelege că au făcut parte din schemă”.

”Trei persoane cercetate au fost aduse la biroul EPPO din București pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanțată prin programul "Asistență pentru redresare în favoarea coeziunii și a teritoriilor europene" (REACT-UE). Se estimează că activitățile documentate până în prezent în cadrul anchetei au cauzat bugetului UE un prejudiciu de peste 8 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

Ancheta este în curs de desfășurare pentru a stabili amploarea activităților infracționale suspectate și prejudiciul cauzat.

Investigația Parchetului European a fost realizată cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Direcției Naționale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE