Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, vizită emoționantă în regiunea Piémont de unde sunt originari părinții săi

Papa Francisc a vizitat în acest weekend regiunea Piemont din nord-vestul Italiei, de unde proveneau strămoșii săi. Înaltul pontif a spus că a vrut în acest fel să redescopere “gustul rădăcinilor”.

Papa Francisc a efectuat o vizită privată la rudele sale care locuiesc în zonă și a sărbătorit împlinirea a 90 de ani de la nașterea unui văr de-al doilea. Mii de oameni au venit sa-l vadă.

„Este foarte captivant și abia așteptam să ajung la el pentru că atât de mulți oameni merg până la Roma ca să-l vadă și acum îl avem aici, el va fi aici. Am auzit oameni spunând că se vor uite la televizor, dar îl avem aici”, a spus o femeie.

„Da, îl așteptăm pentru că își are originile aici, în Piemont. Pentru noi este într-adevăr un lucru unic și foarte important”, a mai precizat un bărbat.

„De pe aceste meleaguri a plecat tatăl meu când a emigrat în Argentina şi în aceste ţinuturi, devenite preţioase prin roadele bune ale solului şi mai ales prin munca autentică a oamenilor, am venit să regăsesc gustul rădăcinilor”, a afirmat suveranul pontif duminică dimineaţă cu prilejul liturghiei celebrate în catedrala din Asti.

Surâzător şi vizibil emoţionat, papa Francisc, care a sosit în catedrală într-un scaun cu rotile, a strâns mâinile mai multor credincioşi cu dizabilităţi.

Papa Francisc, desemnat cetăţean de onoare de edilul din Asti, urmează să se întoarcă în cursul după-amezii la Vatican. Asti, un oraş de 76.000 de locuitori, este situat într-o zonă de deal între Langhe şi Montferrat, renumită pentru vinuri şi trufe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE