Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, mesaj de Crăciun: "Inima noastră este la Betleem"

Papa Francisc a transmis un mesaj, duminică seara, în timpul slujbei de Crăciun de la Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, la care au participat în jur de 6500 de credincioși.

Papa Francisc: "Inima noastră, în această seară, este la Betleem, unde prinţul păcii (referire la Iisus Hristos n.r.) încă este respins de logica pierzătoare a războiului, cu ciocnirea armelor care, şi astăzi, îl împiedică să îşi găsească un loc în lume".

Conform datelor oferite de Vatican, aproximativ 6.500 de credincioşi au asistat la slujba oficiată de Papă în prezenţa liderilor religioşi şi a corpului diplomatic. Alte câteva sute de credincioşi au urmărit-o pe ecrane gigantice, instalate în piaţă Sfântul Petru.

Sărbătorile la Betleem au fost anulate

Oraşul Betleem - unde s-a născut Iisus Hristos, conform tradiţiei - a fost abandonat de pelerini în acest an, iar majoritatea sărbătorilor de Crăciun au fost anulate din cauza războiului.

Duminică la prânz, în timpul rugăciunii săptămânale Angelus, Suveranul Pontif a menţionat conflictul din Fâşia Gaza unde armata israeliană şi-a intensificat duminică bombardamentele în sudul teritoriului.

Papa Francisc: "Suntem aproape de fraţii şi surorile noastre care suferă de pe urma războiului: să ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE