Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a oficiat slujba din Ajunul Crăciunului. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să redescopere adevăratul sens al Sărbătorii

Papa Francisc s-a aflat printre cei șapte mii de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie din Ajunul Crăciunului, în Bazilica Sfântul Petru. El i-a îndemnat pe oameni să privească dincolo de consumerismul care a acaparat sărbătoarea, să îi redescopere sensul și să își amintească de cei care suferă din cauza războaielor și a sărăciei.

„Bărbații și femeile din lumea de azi, în goana lor după bogăție și putere, își distrug relațiile chiar și cu vecinii, frații și surorile”, a spus Papa Francisc în predica sa. Acesta a adăugat că „principalele victime ale lăcomiei umane sunt cei slabi și vulnerabili” și a denunțat o lume avidă de bani și putere.

Sfântul Pontif va rosti binecuvântarea și mesajul „Urbi et Orbi”

Cu toate că nu a menționat războiul din Ucraina în timpul slujbei, la începutul acestei luni, Papa i-a îndemnat pe oameni să cheltuiască mai puțin pentru sărbătorile și cadourile de Crăciun. Pontiful i-a mai rugat pe credincioși să trimită diferența păstrată ucrainenilor, pentru a-i ajuta să treacă iarna.

Pe lângă cei șapte mii de credincioși prezenți în Bazilica Sfântul Petru, alți aproximativ patru mii de oameni au asistat la Sfânta Liturghie afară, în Piața Sfântul Petru.

Duminică, Sfântul Pontif va rosti binecuvântarea și mesajul „Urbi et Orbi”, de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE