Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașul Herson, bombardat de forțele ruse în Ajunul Crăciunului. Cel puțini cinci oameni au murit

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, a transmis sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko.

La scurt timp, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat ceea ce el a numit un act de teroare pentru intimidarea ucrainenilor.

„Dimineaţa, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski, pe reţelele sociale.

Cu o zi înainte, liderul de la Kiev postase un video în care afirma că s-a întors la lucru la Kiev, după vizita sa la Washington. „Sunt la biroul meu. Lucrăm pentru victorie”, spunea Zelenski, în filmarea postată pe canalul său de Telegram.

Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri la Washington, în prima sa vizită externă de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu zece luni.

El a primit din partea SUA noi promisiuni de ajutor financiar şi militar ce include, pentru prima dată, furnizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot. Pe drumul de întoarcere, el s-a întâlnit joi pe un aeroport neprecizat cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE