Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operațiune amplă în Sibiu. Peste 300 de oameni caută o studentă dispărută acum o lună în pădure

O studentă de 25 de ani din Sibiu, dispărută acum o lună în pădure este căutată de familie și de poliție. Peste 300 de voluntari s-au alăturat acțiunii de căutare, în încercarea de a o găsi pe Angelika Maurer, în locul unde, potrivit presei locale, polițiștii au descoperit, în urmă cu o săptămână, câteva obiecte personale ale fetei, răspândite prin pădurea Dumbrava.

La acțiunea de căutare participă peste 200 de voluntari din Asociația 4x4 Rescue, Asociația Crucea Roșie,  studenți de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și 150 de lucrători din cadrul IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Direcția Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ.

Cei care caută în pădure au fost organizați în grupuri de câte trei civili și un polițist.

Zona de căutare este foarte mare, astfel că a fost implicat un elicopter în acțiunea de căutare și sunt folosite concomitent mai multe drone. Salvamont și Asociația Salvatorilor Montani vor căuta în zonele mai greu accesibile și mai abrupte, a spus Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu pentru site-ul Turnul Sfatului.

Căutările au loc în zona unde au fost găsite câteva dintre obiectele tinerei

„Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi”, spunea miercuri șeful IPJ Sibiu.

„În zona respectivă a fost găsit buletinul ei, a fost găsit un telefon. Nu luăm în calcul posibilitatea de răpire. Luăm în calcul posibilitatea de a nu o mai găsi în viață,” a adăugat Tiberiu Ivancea pentru Turnul Sfatului.

„Cei de la compania de telefonie mobilă au putut localiza un perimetru în care s-a aflat telefonul. Am găsit inițial portofelul cu buletinul, carduri, am continuat căutările, dar nu am mai găsit nimic în ziua aia. Am căutat sâmbătă, am găsit telefonul, am găsit ochelarii, cheile de la cămin,” spune Dieter Maurer, fratele tinerei dispărute, pentru sursa citată.

Tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude și cei apropiați, din data de 8 februarie, potrivit Elenei Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

„La data de 15.02.2023, lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J.Sibiu-S.I.C.-Urmăriri, au fost sesizați, în scris, de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că de aproximativ 10 zile nu a mai putut lua legătura cu sora sa, Maurer Angelika-Claudia, în vârstă de 25 ani. Aceasta locuiește fără forme legale în mun. Sibiu”, transmite Poliția Română.

„La data de 02.03.2023, IPJ Sibiu și voluntari lucrători din cadrul structurilor MAI efectuează verificări pe raza Pădurii Dumbrava pentru depistarea persoanei căutate”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE