Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU: 124 de acuzații de agresiune sexuală aduse soldaților ruși

Invazia Rusiei a lăsat în urmă o țară distrusă, iar soldații Moscovei au fost acuzați de o serie de agresiuni sexuale.

Au fost raportate 124 de acte de violență sexuală, majoritatea împotriva femeilor și a fetițelor. ONU avertizează că pericolul traficului de ființe umane a crescut.

Violența sexuală nu poate fi iertată vreodată, justificată sau amnistiată, sunt concluziile unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate al ONU.

Printre victime, 49 sunt copii

„Femeile reprezintă cele mai multe presupuse victime. 56 din 124 de acuzații se referă la femei. 49 dintre acuzații sunt împotriva copiilor, 41 împotriva fetelor, șapte împotriva băieților. Și, într-un caz, genul a fost necunoscut. Dintre acuzații, 19 sunt împotriva bărbaților, inclusiv viol, tentativă de viol, forțarea dezbrăcatului în public și amenințare cu violență sexuală", spune Pramila Patten, Reprezentant Special al Secretarului General ONU pentru Violența Sexuală în Conflict.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a reacționat rapid la aceste acuzații.

„Astăzi nu am auzit nici măcar un singur exemplu de la raportori. Dar aceste acuzații dau foarte bine într-o descriere a soldaților ruși ca fiind fiare și barbari grobieni, orchestrată de propagandiștii occidentali, la fel cum au făcut și partizanii lui Goebbels la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial", potrivit lui Vasily Nebenzya, Reprezentant permanent al Rusiei pe lângă Națiunile Unite

Acuzațiile de viol comise de trupele ruse în Ucraina au declanșat un val de proteste și demonstrații în orașe din întreaga lume. Cazurile confirmate de ONU provin din toate regiunile ucrainene în care au fost trupe rusești.

Se presupune că ar putea exista mult mai multe cazuri care nu au fost raportate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE