Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Olaf Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului dintre Rusia şi Ucraina decât după ce Moscova va fi de acord să-şi retragă forţele din teritoriile ocupate, transmite vineri DPA.

„În momentul în care ei vor anunţa că retragerea trupelor se produce, atunci calea pentru discuţii cu Ucraina va fi deschisă - sunt destul de sigur de asta”, a spus şeful executivului german într-o dezbatere publică organizată joi în oraşul Marburg, situat în landul Hessa (centru).

„Dar încă trebuie să lucrăm puţin în acest scop”, a adăugat Olaf Scholz.

Ucraina respinge orice negocieri până când forțele ruse vor fi retrase

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a propus ca ţări precum Brazilia şi China să poată juca rolul de mediatori în conflictul dintre Ucraina şi Rusia.

Kievul a declarat că respinge însă orice negocieri până când trupele ruse vor fi retrase complet de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv din peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014.

La rândul său, Kremlinul s-a distanţat de ideea unor convorbiri de pace în urma anunţului Germaniei şi al altor state occidentale privind trimiterea de tancuri pentru armata ucraineană.

Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Distribuie

Taguri