Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olaf Scholz, despre eșecul Rusiei în război: „Niciunul dintre planurile lui Putin nu a funcționat în Ucraina”

Olaf Scholz susține că Vladimir Putin nu şi-a îndeplinit niciun obiectiv în războiul declanșat la sfârșitul lunii februarie împotriva Ucrainei.

„Niciunul dintre planurile lui Putin nu a funcţionat”, a fost declarația făcută de cancelarul german, la Bundestag, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Scholz, liderul de la Kremlin făcut o eroare de calcul fundamentală pornind războiul din Ucraina. Putin a crezut că trupele sale vor ocupa Ucraina în câteva zile şi că Occidentul democrat este prea divizat pentru a ajuta Ucraina eficient, a explicat cancelarul german.

„A crezut că poate seca solidaritatea Europei oprindu-ne robinetul cu gaz”, a adăugat Scholz.

Vladimir Putin s-a înşelat „în legătură cu curajul ucrainenilor, cu Europa, cu noi, cu caracterul democraţiilor noastre, cu voinţa noastră de a rezista imperialismului şi maniei de mare putere”, a insistat cancelarul german.

Olaf Scholz a reiterat că Uniunea Europeană (UE) este unită în sprijinul său pentru Ucraina. „Oricine consideră că poate submina valorile UE, la care s-a angajat fiecare stat membru, prin blocarea politicilor sale externe şi de securitate, va eşua în această încercare”, a spus el într-o aparentă referire la Ungaria

La începutul acestei săptămâni, Guvernul Orban a renunţat la obiecţiile sale faţă de un împrumut al UE pentru Ucraina după deblocarea parţială a unui sprijin financiar care fusese îngheţat anterior din cauza îngrijorărilor privind statul de drept în Ungaria.

Sprijinul pentru Ucraina și sancţiunile împotriva Rusiei vor fi menţinute şi intensificate atât timp cât Putin îşi va continua războiul împotriva Kievului, a subliniat Scholz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE