Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O fetiță de 8 ani din Germania, eliberată după ce a fost ținută închisă de mama sa aproape toată viața

O fetiță de 8 ani din Germania a fost eliberată, după ce mama sa a ținut-o aproape toată viața închisă în casă. Rapoartele autorităților arată că după separarea de tatăl copilei, femeia a susținut că s-a mutat cu fetița în Italia, pentru a o ascunde de acesta.

Ținută în izolare aproape toată viața, fetița din Germenia, cunoscută sub numele de Maria, a fost găsită în casa bunicilor, în orașul Attendorm, în luna septembrie.

Autoritățile presupun că familia nu i-a permis să socializeze în vreo formă și nici să meargă la grădiniță sau la școală

Copilei îi este greu să urce scările

Deși medicii care au examinat-o spun că fetița este în stare bună și nu au găsit semne de maltratare fizică asupra acesteia, copilei îi este dificil să urce scările, informează presa germană.

Fetița a fost mutată acum într-un centru de plasament temporar.

Procuratura din Siegen îi investighează în prezent pe mama și bunicii copilei pentru detenție ilegală, a confirmat un purtător de cuvânt al instituției.

Rapoartele autorităților sugerează că, după ce s-a despărțit de tatăl copilei, mama a încercat să o ascundă pe "Maria" de acesta și a susținut că s-au mutat în Italia în 2015.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE