Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Moscova, aproape de Kremlin. Steagul Ucrainei, arborat lângă un sediu FSB

Un nou atac cu drone a avut loc în centrul Moscovei, în noaptea de joi spre vineri, și a lovit clădirea Expocenter, provocând o explozie puternică. După spusele primarului Serghei Sobianin, apărarea antiaeriană ar fi doborât drona, iar resturile ei au căzut pe acea clădire. El spune că nu au existat victime.

Ulterior, Ministerul Apărării din Rusia a precizat că, "drona și-a fi schimbat traiectoria de zbor" după activarea sistemelor de apărare antiaeriană și astfel "a căzut pe o clădire nerezidențială de pe malul Krasnopresnenskaia".

Clădirea lovită de dronă se află la 5 km de Kremlin

Acea zonă din Moscova găzduiește mai multe clădiri guvernamentale, iar clădirea lovită de dronă se află la mai puțin de 5 km de Kremlin. Pe rețelele de socializare a apărut și momentul impactului, în care se observă explozia. Clipul video a fost postat ulterior și de către Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne.

La fața locului au apărut imediat polițiști care au izolat perimetrul și investigatorii au demarat cercetările.

Conform unui martor ocular, "a fost o explozie puternică".

"În jurul orei 4 dimineața, regimul de la Kiev a lansat încă un atac terorist, folosind aeronave fără pilot, asupra unui obiectiv localizat în Moscova, în regiune", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Ucrainenii nu au comentat, până acum.

Ca urmare a atacului, zborurile au fost suspendate temporar pe cele patru mari aeroportuiri din preajma capitalei: Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo și Zhukovsky.

Atacutile cu dronă pe teritoriul Moscovei s-au intensificat în ultima vreme. Primul a avut loc în luna mai.

Drapel ucrainean, lângă o clădire FSB

Cu câteva ore înainte de acel atac cu dronă, un drapel ucrainean a fost arborat lângă un sediu al Serviciului Federal de Securitate (FSB), în Nijni Novgorod, unul dintre cel emai mari orașe rusești, aflat la aproximativ 400 km est de Moscova.

Clipul video a fost postat pe mai multe rețele de socializare, conform CNN, care precizează că steagul pare să fi fost agățat de liniile de electricitate ale clădirii, deasupra unei străzi. Pompierii l-au dat jos repede, însă imaginile au apucat să fie filmate. Oficialii ruşi nu au comentat încă incidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE