Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O coadă virală. Britanicii au format cozi kilometrice pentru a aduce un ultim omagiu Reginei

În Londra, oamenii s-au așezat la o coadă de peste opt kilometri și cu o perioadă de așteptare care a atins uneori și 24 de ore ca să își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic.

Britanicii au început să formeze cozi pe Long Walk de la Windsor, spectaculoasa alee care traversează domeniul până la castel. Zona va fi străbătută de mașina mortuară care transporta sicriul Reginei Elisabeta a II-a, în ultima călătorie.

O tânără de 27 de ani, care locuiește în apropierea Castelului Windsor, s-a numărat printre oamenii care și-au amplasat cortul în noaptea de duminică spre luni.

”A fost mereu vecina noastră. Mergem la Westminster, dar apoi ne-am gândit că Londra a fost biroul ei, iar Windsor reședința ei”, a declarat Christy Molloy, potrivit BBC.

Billie, vărul ei, a povestit că a campat peste noapte ”Ea ne-a oferit 70 de ani (de domnie), noi îi putem oferi măcar 14 ore”, a spus el.

VEZI GALERIA
6 imagini

Tinerii au adus cu el sticle cu apă caldă, haine groase și saci de dormit.

Maureen Smith, o pensionară de 70 de ani, a precizat că a venit încă de duminică seara alături de fiica și nepoata sa, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei.

De altfel, The Queue (coada, trad) a devenit un fenomen în sine: are pagină de Wikipedia, threaduri pe Twitter, articole contemplative sau explicative și, bineînțeles, meme-uri.

O lume întreagă se pregătește să își ia rămas bun de la Regina care le-a vegheat existența în ultimii 70 de ani. Funeraliile de stat vor avea loc luni la catedrala Westminster Abbey din Londra la ora locală 11 (ora 13, ora României), cu participarea a peste 2.000 de înalți oficiali străini, printre care reprezentanți ai caselor regale din întreaga lume.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional "God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE