Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O camionetă a intrat într-o mulțime, în Canada: două persoane au murit și nouă sunt rănite

Publicat de: Mirabela Vasile

O camionetă a intrat într-o mulțime în micul oraș canadian Amqui, în provincia Quebec. În urma incidentului, doi bărbați au murit și nouă persoane au fost rănite.

Suspectul, un bărbat de 38 de ani, a fost arestat la faţa locului şi o anchetă este în desfăşurare pentru a stabili circumstanţele tragediei, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Hélene St-Pierre.

"Totul indică faptul că acesta este un eveniment izolat. Nu ar mai fi niciun pericol în zonă şi ar fi un singur suspect", a spus ea.

Tragedia a avut loc la scurt timp după orele 15:00 (19.00 GMT) în centrul oraşului Amqui, localitate cu puţin peste 6.000 de locuitori situată la nord-est de oraşul Quebec.

Cum s-a petrecut incidentul

Martorii au declarat presei locale că o camionetă a lovit mai multe persoane pe un trotuar înainte de a continua pe aproape 500 de metri, trântind alte persoane.

Cele două persoane care au murit sunt doi bărbaţi de 60 de ani şi respectiv de 70 de ani, în timp ce trei copii se numără printre răniţi, a mai spus poliţia.

"Sunt cu tot sufletul alături de cetăţenii din Amqui, în Quebec", a declarat prim-ministrul Justin Trudeau pe Twitter.

"Mă gândesc la toţi cei afectaţi în timp ce aşteptăm informaţii suplimentare despre evenimentele tragice de astăzi", a adăugat el.

La începutul lui februarie, un bărbat a intrat intenţionat cu autobuzul în clădirea unei grădiniţe de lângă Montreal, ucigând doi copii de patru ani şi rănind alţi şase, într-un act "deliberat".

În 2018, la Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, un bărbat a lovit cu maşina o mulţime de pietoni în centrul oraşului, făcând 11 morţi şi 16 răniţi în cel mai mortal atac cu maşină-berbec din istoria oraşului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE