Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi greve în Marea Britanie. Asistentele medicale cer majorarea salariilor

Guvernul britanic se confruntă cu o nouă grevă. Asistentele medicale și lucrătorii din serviciul de ambulanță vor ieși luni și marți în stradă pentru a cere majorarea salariilor.

Negocierile nu au dus la niciun rezultat până acum

Negocierile cu executivul de la Londra nu au dus la niciun rezultat până acum. Cei care vor suferi cel mai mult sunt însă pacienții, mai cu seamă cei care vor avea nevoie de asistență de urgență. Colegiul Asistentelor a mobilizat de două ori mai mulți angajați față de protestele din decembrie și ianuarie, la care au participat în jur de 100.000 de oameni.

Directorul sistemului național de sănătate a precizat că au fost anulate deja 88.000 de programări ale pacienților, dar înțelege nemulțumirile angajaților legate de bani și de criza de personal.

Guvernul nu este însă dispus să reexamineze bugetul alocat sănătății pentru anul în curs, iar ministrul economiei i-a acuzat că pun în pericol viețile pacienților. Protestele vor continua pe parcursul săptămânii, urmând ca joi și vineri să li se alăture profesorii. La începutul lunii, transportatorii, funcționarii publici și angajații din educație au organizat cea mai amplă grevă din ultimele decenii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE