Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, după votul favorabil pentru aderarea României la Schengen: „Condițiile necesare sunt întrunite. Decizia ar trebui luată”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că votul dat în Parlamentul European în favoarea rezoluției pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen reprezintă o reconfirmare a faptului că așteptările țării noastre sunt „justificate și legitime”.

„Rezoluția privind accederea României și Bulgariei la Spațiul Schengen reconfirmă că așteptările noastre de a adera la Schengen sunt justificate și legitime. Condițiile necesare sunt întrunite. Decizia ar trebui luată”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Twitter.

Parlamentul European a votat marți o rezoluție referitoare la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Parlamentarii europeni au adoptat rezoluția privind aderarea României și Bulgariei la Schengen cu 547 de voturi pentru49 împotrivă, fiind înregistrate și 43 de abțineri. Printre cei care s-au abținut se numără și europarlamentari olandezi de la VVD, partidul premierului Mark Rutte.

De asemenea, eurodeputații olandezi din grupul Partidului Popular European (PPE) și cei din Alianța Progresistă a Socialiștilor si Democraților (S&D) au votat în favoarea rezoluției privind accederii României la spațiul de liberă circulație. În schimb, parlamentarii europeni din cadrul Partidului anti-imigrație au votat împotrivă.

Legislativul european îndeamnă astfel țările membre UE să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE