Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre unirea cu Basarabia: În momentul în care R. Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, la Chișinău, că în momentul în care Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, atunci se poate vorbi despre o unire cu România la nivel comunitar.

El i-a răspuns, astfel, unui jurnalist care a vrut să știe dacă Partidul Național Liberal susține reunificarea cu Basarabia.

La Chișinău, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președinta Republicii, Moldova, Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Reporter: Suntem cel puțin 50% care își doresc reunificarea cu România. PNL ca partid al unirii și militant pentru România Mare, ia în calcul și reunificarea cu Basarabia?

Nicolae Ciucă - președintele Senatului: Împreună, în momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în Uniunea Europeană. Sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Chişinău, sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Bucureşti, sunt eforturi pe care le fac ţările membre UE care sprijină acest demers al Republicii Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE