Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre reducerea personalului din sistemul bugetar: ”Nu se fac concedieri. Suntem în Săptămâna Mare şi nu cred că trebuie să le dăm oamenilor astfel de mesaje”

Nicolae Ciucă susține că a cerut fiecărui ordonator de credite să ia măsuri pentru o cheltuire mai chibzuită a banului public şi a dat asigurări că nu se pune în discuţie ca domeniile salarizare şi investiţii să fie afectate.

„Am discutat şi am prezentat motivele pentru care am solicitat ca la nivelul fiecărui ordonator de credite să se ia măsuri astfel încât cheltuielile să fie mult mai bine chibzuite, mai responsabil, pentru că din păcate la finalul primului trimestru avem un deficit bugetar de 1,4%.

Or, pentru a ne încadra în ţinta de deficit de 4,4%, este momentul ca acum să luăm măsuri, pentru a nu ne trezi în trimestrul III sau IV că trebuie să luăm decizii care să fie mult mai neplăcute, nepotrivite şi de ce să nu controlăm o situaţie atunci când am descoperit-o şi există şi intervalul de timp şi posibilitatea ca la nivelul Ministerului Finanţelor, al fiecărui ordonator de credite să rânduim cu responsabilitate fiecare ban de la bugetul de stat”, a explicat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Ciucă evită să spună dacă vor fi concedieri în sectorul bugetar

Mai mult decât atât, întrebat de jurnaliști dacă vor fi şi concedieri în sectorul bugetar, premierul a reiterat faptul că face apel la toţi factorii responsabili, inclusiv la mass-media, să nu fie transmise astfel de mesaje către cetăţeni într-un moment în care nu s-a discutat absolut deloc despre acest lucru.

„Fac apel la toţi factorii responsabili să nu ne ducem cu astfel de mesaje către cetăţeni, când nu s-a discutat absolut deloc despre acest lucru. Ştiu că au fost nişte mesaje, fiecare dintre cei care au prezentat mesajele au prezentat ipotezele care sunt pe masa oricărui decident.

Nu putem să spunem că aceste ipoteze nu sunt luate în calcul, dar la nivelul Guvernului - şi am precizat foarte clar inclusiv în scris, când am cerut să vină miercuri cu propuneri pentru reducerea acestor cheltuieli, ca domeniile salarizare şi investiţii să nu fie afectate.

Suntem în Săptămâna Mare şi nu cred că trebuie să le dăm oamenilor astfel de mesaje. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru ceea ce spun acum", a detaliat şeful Guvernului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE