Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre noul eșec din infrastructură: „Drumul expres Craiova – Pitești nu va fi gata la timp”

Nicolae Ciucă a vorbit, joi, despre drumului expres Craiova – Pitești. Premierul spune că Tronsonul I nu va fi gata la timp, în luna decembrie a acestui an, așa cum e prevăzut în contract.

”Împreună cu domnul ministru Grindeanu am vrut să verificăm astăzi stadiul lucrărilor la drumul expres Pitești-Craiova, tronsonul II Slatina-Balș pentru că am avut discuții și au existat o întreagă serie de aspecte care puteau să genereze întârzierea lucrărilor și darea în folosință la timp a acestui al doilea tronson.

-Nicolae Ciucă

Șeful guvernului a anunțat că  Tirrena Scavi, constructorul italian, a ajuns pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești la doar circa 50% stadiu fizic de execuție. Lotul 1, pe traseul Craiova – Robănești, are 17 km.

”În acest moment, după ce am văzut stadiul lucrărilor și am avut discuții cu constructorul, avem garanția că

Nicolae Ciucă, anunț despre restul lucrărilor

”La restul lucrărilor, totul decurge normal ca totul să se finalizeze la timp și ne-am bucura dacă acestea s-ar da în folosință mai devreme. Din punctul de vedere al Guvernului am făcut tot ce ne-a stat în putință. Am oferit o compensare a prețurilor materialelor folosite. Prin aceste investiții vom protea locurile de muncă și asigurăm dinamica economiei și dinamica legată de construcție.

Prin pachetul de sprijin am asigurat pentru investiții de la bugetul de stat o sumă de un miliard de euro pentru a asigura echilibrul și stabilitatea economică dar și cea socială astfel încât să avem o infrastructură rutieră care să o folosească cetățenii țării.”, a adăugat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE