Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă dă asigurări: „Nu vom intra în recesiune”

Publicat de: Mirabela Vasile

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu este în pericol de a intra în recesiune. Mai mult, șeful Executivului a declarat că datele de până acum arată că există premisa ca la sfârşitul anului ţara noastră să aibă o creştere economică de 5%.

Însă a precizat că depindem mult și de economia altor țări cu care suntem în strânsă legătură.

„Despre recesiune se vorbește de la începutul anului, au fost semnale pe tot parcursul anului, am putut să constatăm că am avut o scădere a ritmului de creștere din cauza impactului secetei în producția agricolă și se văd aceste consecinte în procentul de cerșetere economică pe trimestrul III și probabil vom resimți acest efect și în trimestrul IV.

Am luat măsuri că să menținem economia, să o menținem în echilibru, că să nu intrăm în recesiune. Datele pe care le avem ne arată clar că există premisa că la finalul anului, România să aibă o creștere economică de 5%, iar pentru anul viitortoate isntitutiile, inclusiv celel eruopene ne au previzionat o creștere economică hai să spunem nu de 2%, ci în jur de 1,5%,. Deci, România nu e în pericol de a intra în recesiune economică. ”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că situaţia economică depinde şi de economiile celorlalte ţări cu care România colaborează.

„Nu suntem singuri în acest ansamblu, depindem foarte mult de ceea ce se întâmplă cu celelalte economii cu care ţara noastră este în strânsă colaborare şi atunci vom resimţi şi noi aceste efecte. Este foarte important ca la nivelul Guvernului, prin măsurile pe care le luăm, pe de o parte să protejăm populaţia vulnerabilă, de cealaltă parte să asigurăm competitivitatea produselor româneşti.

De aceea am luat şi măsurile pentru menţinerea acelor preţuri la energie pe niveluri de consum, pe IMM- uri, pe marii consumatori, pentru a putea să asigurăm produselor româneşti competitivitate pe piaţă, pentru că producând şi vânzând reuşim să menţinem economia”, a afirmat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE