Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nava cu ajutoare umanitare pentru Ucraina a ajuns în portul Agigea

Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina a ajuns în portul Agigea. Încărcatura are o greutate de peste o mie de tone și conține vehicule de intervenţie, medicamente și aparatură medicală şi alimentare.

„O navă pentru Ucraina”

Nava este sub pavilion Bahamas și trebuia să ajungă încă de marți în portul Agigea, însă, din cauza aglomerației de pe strâmtoarea Bosfor, a întârziat. Aceasta a plecat din Marsilia pe data de 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

Nava conține 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, 25 de tone de medicamente de urgență, 60 de mii de rații alimentare, 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte. Toate echipamentele vor fi descărcate, iar apoi va fi format un convoi care va pleca pe cale terestră la HUB-ul din Suceava și de acolo își va continua drumul spre Ucraina.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE