Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NATO investește în inovare. Una dintre cele două unități de cercetare va fi la UPB

România va participa cu două unități de cercetare în cadrul acceleratorului de inovare pe care statele NATO urmează să îl dezvolte: o facilitate de inteligență artificială din cadrul Universității Politehnice Bucuresti și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli - INCAS, cu sediul tot în București.

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat într-un interviu acordat jurnalistului Euronews Cătălin Lența, ce va însemna finanțarea de peste un miliard de dolari pe care NATO o va oferi cercetătorilor din domenii precum calculul cuantic, inteligența artificială și tehnologia spațială.

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO: „Decizia liderilor noștri de a avea un accelerator de inovare între țările NATO este foarte importantă. Prima mea școala este Politehnica. România contribuie cu două unități de cercetare de elită la acest ecosistem de inovare, o facilitate de inteligență artificială de la Politehnica București și Centrul de testare în domeniul aeronauticii spațiale INCAS, care este lângă Turbomecanica București. Așteptăm și alte centre de cercetare din România, din universități, din mediul privat, din mediul academic să vină către noi.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE