Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O mașină a echipei de F1 care a câștigat titlul mondial, pilotată pe Transalpina. Imagini inedite, făcute publice de Ziua Națională a României

O mașină a echipei de F1 care a câștigat titlul mondial la piloți și constructori a fost surprinsă în imagini pe Transalpina, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Fotografiile au fost făcute publice de echipa Oracle Red Bull Racing chiar de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Austriacul Patrick Friesacher a fost cel care a pilotat monopostul RB7 pe Transalpina.

VEZI GALERIA
6 imagini

De-a lungul timpului, piloții Oracle Red Bull Racing au făcut o serie de călătorii memorabile, în cele mai frumoase colțuri ale lumii. Au traversat America dintr-o parte în alta, au ajuns din Europa în Asia trecând peste podul Bosfor din Istanbul și au făcut turul celor mai frumoase castele din Cehia și Slovacia.

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1, la piloți cu Max Verstappen și la constructori, Patrick Friesacher a călătorit în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră.

RB7 este considerat unul dintre cele mai de succes monoposturi din istoria Formulei 1. Pe 10 septembrie a fost prezent în Piața Constituției din București, la Red Bull Racing Show Run, unde a fost pilotat tot de Patrick Friesacher.

Monopostul RB7 a fost prezentat oficial în 2011, pe 1 februarie, pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia

Potrivit Redbull, monopostul RB7 a fost prezentat oficial pe 1 februarie 2011 pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia și a fost o evoluție a lui RB6, care la rândul său a fost o evoluție a lui RB5, primul monopost creat sub bagheta lui Adrian Newey.

Piloții oficiali ai echipei au fost Sebastian Vettel și Mark Webber, iar pilotul de teste a fost Daniel Ricciardo.

De atunci, mașina de Formula 1 a fost pilotată de o serie de piloți de top precum Patrick Friesacher, Liam Lawson, David Coulthard, Daniel Ricciardo, Alexander Albon și inclusiv de piloții actuali ai echipei Oracle Red Bull Racing, Max Verstappen și Sergio Pérez.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE