Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Sportului, Eduard Novak nu a știut versurile imnului României

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost rugat într-o emisiune, la postul B1, să recite versurile Imnului României. Acesta nu a pronunţat niciun cuvânt, preferând să zâmbească, versurile fiind rostite de moderatorul emisiunii TV după câteva momente de tăcere.

Secvența a fost postată de jurnalistul Dan Bucura pe profilul său de Facebook și a stârnit numeroase reacții.

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că nu este normal ca ministrul Sportului, Eduard Novak, să nu cunoască versurile Imnului României, conform Agerpres.

"Nu comentez că nu ştiu, întrebaţi-l pe el (n.r. - pe Eduard Novak). Nu mă bag... Nu prea e normal ca un ministru să nu cunoască versurile imnului. Dar nu pot să îmi dau eu cu părerea, cine l-a pus pe dânsul acolo ar trebui să îl întrebe", a spus Năstase.

Hocheiști din naționala României au cântat imnul Ținutului Secuiesc

Săptămâna trecută, o serie de hocheiști din naționala României au cântat imnul Ținutului Secuiesc înaintea meciului cu Ungaria. Spiritele s-au încins cu atât mai mult cu cât, în timpul partidei disputate ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost văzut în galeria Ungariei.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat pentru Agerpres, că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

"Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României", a declarat Novak pentru Agerpres.

În urma gestului lor, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal pentru a analiza imaginile video şi a stabili dacă jucătorii vor fi sancţionaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE