Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul francez: Hamas a folosit violurile în masă ca armă de război.

Ministrul francez pentru egalitatea de gen, Bérangère Couillard, a denunțat violurile în masă comise asupra femeilor israeliene în timpul atacurilor comise de mișcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie, informează France Presse. Oficialul francez a precizat că unle dintre victime au fost mutilate și că violul a fost folosit ca armă de război. Bérangère Couillard a spus că regretă că o parte minoritară, dar vocală, a mișcării feministe la nivel international, a dorit să evite astfel de dezvăluiri.

France Presse precizează că unele organizațiile feministe internaționale au fost acuzate pe rețelele de socializare și în timpul demonstrațiilor, în special la Paris și New York, că au întârziat să condamne abuzurile sexuale comise de militanții Hamas  Aceste critici, care s-au înmulțit în special pe rețelele de socializare, au căpătat putere în Franța la sfârșitul lunii noiembrie, după marele marș parizian împotriva violenței asupra femeilor.

Poliția israeliană investighează violența sexuală, inclusiv viol și mutilare, suspectată că au fost comise împotriva femeilor israeliene de militanții Hamas pe 7 octombrie. Audierea victimelor a scos la iveală practice inhumane ale Hamas precum violul în grup, uciderea unor tinere femei israeliene, precum și mutilări prin împușcare în zona la organele genitale, a picioarele și feselelor. Potrivit autorităților israeliene, atacul comandourilor Hamas din 7 octombrie asupra populației civile din Israel a provocat 1.200 de morți.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE