Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mihaela Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă din Europa în 2023

Mihaela Valentina Cambei a primit titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, luni, la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, la Campionatele Europene, a anunţat Federaţia Română de Haltere pe pagina de Facebook.

Mihaela Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă europeană din 2023

Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kg, la care şi-a doborât recordul european de la total stabilit la Europenele din 2023, la care a cucerit, de asemenea, trei medalii de aur (la Erevan).

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în clasamentul de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar un kg de locurile 2-4), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie), transmite Agerpres.

„Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că într-adevăr sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, a declarat ea, potrivit sursei.

Ce zi pentru Mihaela CAMBEI… Sportiva noastra fost declarata “𝗖𝗘𝗔 𝗠𝗔𝗜 𝗕𝗨𝗡𝗔 𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧𝗜𝗩𝗔 𝗗𝗜𝗡 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗔 𝗔 𝗔𝗡𝗨𝗟𝗨𝗜 𝟮𝟬𝟮𝟯”, alaturi de multiplul campion european, mondial si Olimpic, Lasha TALAKHADZE, din Georgia, a transmis

-Facebook/Federatia Romana de Haltere - Romanian Weightlifting Federation

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE