Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta începe să implementeze criptarea end-to-end pentru apeluri și mesaje pe Facebook Messenger

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a promis pentru prima dată că va aduce criptarea pe toate platformele companiei în 2019, scrie AP, citează Euronews.com.

O astfel de criptare înseamnă că nimeni altul decât expeditorul și destinatarul – nici măcar Meta – nu poate descifra mesajele oamenilor. Chatul criptat, introdus pentru prima dată ca o funcție opțională în Messenger în 2016, va fi de acum standardul pentru toți utilizatorii, potrivit șefului Messenger, Loredana Crișan.

„A fost nevoie de ani de zile pentru a ne asigura că facem acest lucru corect”, a scris ea într-o postare pe blog, conform sursei citate. „Inginerii noștri, criptografii, designerii, experții în politici și managerii de produs au lucrat neobosit pentru a reconstrui funcțiile Messenger de la zero”.

Zuckerberg, promisiuni din 2019 pentru criptarea mesajelor pe platformele sale

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a promis, încă din 2019, că va aduce criptarea end-to-end pe platformele sale, după ce compania de social media a avut parte de mai multe scandaluri, în special atunci când Cambridge Analytica a accesat datele utilizatorilor de pe Facebook. 

Între timp, criticii și chiar un raport Meta lansat în 2022 notează riscurile criptării îmbunătățite, inclusiv utilizatorii care ar putea abuza de caracteristica de confidențialitate pentru a exploata sexual copiii, a facilita traficul de persoane și a răspândi discursul instigator la ură.

"Ce vor spune șefii lui Meta copiilor care au suferit abuzuri sexuale, a căror traumă va fi agravată de decizia lor de a nu-și păstra intimitatea? Cum vor justifica ei să închidă ochii la acest conținut ilegal și dăunător care este răspândit prin platformele lor?" a declarat Susie Hargreaves, directorul executiv al Internet Watch Foundation. 

Noile funcții vor fi disponibile imediat, dar va dura ceva timp pentru ca funcția de confidențialitate să fie lansată pentru toți utilizatorii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE