Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mercenarii Wagner au ajuns în Belarus. Cea mai mare bază Wagner din Rusia a fost închisă

Mercenarii Wagner își închid bazele din Rusia și se mută în Belarus. Grupul paramilitar va fi încadrat în structurile de apărare ale țării, a declarat recent președintele din Belarus, Alexandr Lukașenko.

Mai mulți mercenari din grupul Wagner au intrat deja în Belarus, iar televiziunile locale au difuzat imagini din care se vede cum membrii acestei grupări militare instruiesc forțele de apărare teritorială belaruse. În ultimele zile, peste 100 de vehicule cu steaguri rusești și însemne ale Wagner au fost văzute în timp ce se îndreptau spre o tabără de campanie oferită de autoritățile belaruse.

Recent, președintele belarus, Alexander Lukașenko, care a intermediat un acord ce a pus capăt rebeliunii lansate luna trecută de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că armata belarusă va încerca să exploateze experiența de luptă a mercenarilor.

Între timp, în Rusia a fost închisă principala bază militară a mercenarilor. Un canal de Telegram apropiat grupului paramilitar a publicat o înregistrare video în care se vede cum sunt scoase steagurile de la unitatea Wagner din regiunea Krasnodar. Potrivit canalului de Telegram, mercenarii vor fi dislocați în alte tabere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE