Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicul Florin Săvulescu, cercetat pentru luare de mită. Cerea până la 2.000 de euro pentru o operație

Șeful unei secții a Spitalului Militar din Capitală este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită. Medicul Florin Săvulescu ar fi cerut și primit bani și bijuterii de la pacienți pentru diferite intervenții chirurgicale. Sumele variau în funcție de cât puteau oferi cei care apelau la medic.

„În cursul anului 2022, inculpatul Alexandru-Florin Săvulescu ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”, susțin procurorii DNA.

Florin Săvulescu, cercetat pentru luare de mită în formă continuată

Florin Săvulescu este șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Militar Central de 13 ani și cadru militar activ cu gradul de colonel.

Procurorii DNA au făcut percheziții la Spitalul Militar din București, iar în biroul medicului au găsit suma de 15.000 de euro, potrivit unor surse judiciare. Florin Săvulescu ar fi cerut șpăgi cuprinse între câteva sute, până la 2.000 de euro pentru intervențiile chirurgicale, în funcție de suma de care dispunea fiecare pacient.

Potrivit unor surse, acesta cerea banii pentru mai multe tipuri de operații, inclusiv pentru cele de micșorare a stomacului.

Medicul este cercetat acum pentru luare de mită în formă continuată. Procurorii militari din cadrul DNA l-au plasat pe acesta sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care nu are voie să profeseze la Spitalul Militar din Capitală și nici să ia legătura cu persoanele implicate în dosar.

Potrivit ultimei declarații de avere, Florin Săvulescu a câștigat anul trecut un salariu de peste 180 de mii de lei de la spital și o leafă de 50 de mii de lei de la Universitatea Titu Maiorescu, unde predă. Asta înseamnă că a încasat aproape 20.000 de lei lunar. Totodată, medicul are peste 81 de mii de euro și 30.000 de dolari în conturi, deține două mașini, două apartamente în București și 25% dintr-o casă situată în județul Ilfov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE