Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maternitatea Bucur, renovată prin PNRR. Cât vor costa lucrările

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, vineri, că Maternitatea Bucur va fi renovată cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Lucrările vor costa peste 7,2 milioane de euro și vor fi gata în aproape trei ani și jumătate de la semnarea contractului.

Edilul Capitalei a explicat că proiectul ce prevede renovarea Maternității Bucur a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării.

„Un prim proiect pe care l-am propus a fi finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei: este vorba despre cererea de finanţare pentru renovarea şi consolidarea corpurilor de clădire A şi B ale Maternităţii Bucur", a scris, vineri Nicuşor Dan, pe Facebook.

Cât costă renovarea Maternității Bucur și ce lucrări vor fi efectuate

Primarul general a mai precizat că valoarea finanţării nerambursabile prin PNRR este de 35.355.175,99 de lei (echivalentul a 7,2 milioane de euro), iar perioada de implementare de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

De asemenea, Nicuşor Dan a afirmat că printre lucrările care se vor efectua se numără asigurarea structurii de rezistenţă a clădirii pentru corpul A, anume consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat etc. El a adăugat că la corpul B se va efectua consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE