Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marine Le Pen: Lui Macron nu-i rămâne decât să demisioneze ca să iasă din criza politică

Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen a precizat, vineri, că lui Emmanuel Macron nu-i va rămâne „decât demisia pentru a ieşi potenţial din criza politică” declanşată prin dizolvarea Adunării Naţionale (camera inferioară a Parlamentului francez), în urma rezultatelor slabe la alegerile europarlamentare, şi convocarea de alegeri legislative anticipate, ceea ce ar putea aduce extrema dreaptă la putere în luna iulie, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Marine Le Pen: Lui Macron nu-i rămâne decât să demisioneze ca să iasă din criza politică

Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreapta francez Rassemblement National (RN), a făcut declarațiile cu ocazia unei deplasări la Courrieres, în circumscripţia Pas-de-Calais, unde speră să fie realeasă deputată.

La alegerile europene, RN a obţinut de două ori mai multe voturi decât partidul lui Macron, Renaissance. Imediat după acest eșec, Macron a luat decizia de a convoca alegeri legislative anticipate.

Marine Le Pen: „Nu-l invit pe Emmanuel Macron să demisioneze. Eu respect instituţiile. Notez doar că, atunci când există un blocaj politic, când există o criză politică, sunt trei posibilităţi. Există remanierea, există dizolvarea şi există demisia preşedintelui. Remanierea în aceste circumstanţe nu pare extrem de utilă. Dizolvarea tocmai a fost operată. Deci preşedintelui nu-i rămâne decât demisia pentru a ieşi potenţial dintr-o criză politică”, a spus ea.

„Este o constatare. Nu este o cerere, el va face exact ceea ce vrea şi ceea ce Constituţie îi dă libertatea să facă”, a mai adăugat candidata învinsă de trei ori în alegerile pentru preşedinţia Franţei, în timp ce un ultim sondaj apărut vineri creditează Adunarea Naţională (Rassemblement national /RN/) cu 250 până la 300 de deputaţi în viitoarea Adunare Naţională, între majoritatea relativă şi majoritatea absolută (298 de locuri).

Pe de altă parte, președintele Franței a precizat de curând că exclude să demisioneze indiferent de rezultatul alegerilor legislative din 30 iunie şi 7 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE