Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marina Statelor Unite a lansat noi atacuri împotriva rebelilor Houthi

Rebelii Houthi au anunţat joi că forţele americane şi britanice au lansat o a patra rundă de lovituri în Yemen, asigurând în acelaşi timp că îşi vor continua atacurile asupra navelor din Marea Roşie, transmite AFP.

"Agresiunea americano-britanica a vizat guvernoratele Hodeida, Taiz, Dhamar, Al-Bayda şi Saada", a informat canalul al-Masirah.

"Vom continua să ţintim navele care se îndreaptă spre porturile din Palestina ocupată, indiferent de agresiunea americano-britanică care încearcă să ne împiedice să facem acest lucru", a declarat un oficial Houthi pentru al-Masirah.

SUA răspunde atacurilor lansate de rebelii Houthi

Aceşti rebeli, aflaţi în război de aproape un deceniu împotriva guvernului yemenit, vizează nave comerciale care au legături cu Israelul din largul coastei Yemenului, în Marea Roşie şi în Golful Aden. Acţiuni pe care ei spun că le desfăşoară în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, un teritoriu bombardat şi asediat de armata israeliană după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie.

Creşterea numărului atacurilor rebelilor Houthi a provocat ca răspuns atacuri americane şi britanice, care au vizat aproape 30 de ţinte din Yemen săptămâna trecută.

Armata americană a anunţat miercuri seară că a lovit 14 rachete ale rebelilor Houthi la sol, în Yemen, pentru a "proteja" navigaţia în regiune, al patrulea atac occidental în ultima săptămână.

"Aceste rachete de pe rampele de lansare reprezentau o ameninţare imediată pentru vasele comerciale şi navele marinei americane din regiune şi ar fi putut fi lansate în orice moment", a scris comandamentul militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat de presă publicat pe X .

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE