Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu vrea două femei la Ministerul Muncii și la Ministerul Familiei. Luni se vor face noile numiri pentru portofoliile lăsate vacante

Premierul Marcel Ciolacu vrea să aducă două femei în Guvern după demisiile miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi.

Schimbările ar urma să devină oficiale la începutul săptămânii viitoare, după o ședință a liderilor PSD.

Printre numele luate în calcul pentru Ministerul Muncii se numără cel al deputatei PSD de Argeș, Simona Bucura-Oprescu.

Ea este președinte al Comisiei pentru Administrație Publică din Camera Deputaților. De profesie economist, Bucura-Oprescu se află la al treilea mandat în Parlament.

O altă variantă pentru acest portofoliu este cea poreclită "stâlpul" Casei Naționale de Pensii Publice, secretarul general Valentina Vasilica Robu.

Ea lucrează de peste 20 de ani în domeniu și este considerată candidatul ideal pentru a duce la capăt legea pensiilor. În ceea ce privește Ministerul Familiei, acolo s-a stabilit deocamdată doar că noul ministru trebuie să fie tot o femeie. Lista candidaților va rămâne deschisă până luni dimineață.

Două demisii PSD, după dezvăluirile despre azilele groazei

Ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a demisionat vineri, după o întâlnire la Palatul Victoria pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu. Firea s-a autosuspendat și din funcția de președinte al organizației PSD București și din Biroul Permanent Național, după ce scandalul azilelor groazei a luat amploare.

Cu o zi înainte, ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție. Anunțul demisiei a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de Budăi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE