Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: ”După 20 de ani, e momentul ca în România să fie un președinte de stânga”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că și-ar dori ca alegerile din 2024 să aducă la Palatul Cotroceni ”un președinte de stânga care să aducă o echitate socială”. De asemenea, liderul social-democrat a dat de înțeles că PSD și PNL vor merge pe liste separate, însă nu a exclus refacerea coaliției, în funcție de rezultatul scrutinului pentru Parlament.

”Cred că după 20 de ani și după multiple crize, e momentul ca în România să fie un președinte de stânga, un om care să simtă de stânga și să simtă de o echitate socială. În momentul în care PSD a intrat și și-a asumat această guvernare grea, am știut de la început în ce context intrăm la guvernare, cu credite de 200 de miliarde luate, consumul era mai mare decât deficitul.

E cazul să fie un președinte de stânga care să aducă o echitate socială, nu se întoarcem iarăși la o criză, că eram în prag de criză socială”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Întrebat dacă PSD și PNL ar putea crea o alianță preelectorală, liderul social-democrat a amintit că ”nu poți să unești cele două familii” politice.

”Timpul ne arată că nu. Nu poți să unești cele două familii. A existat USL-ul. A fost făcut împotriva președintelui Traian Băsescu. Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem dușmani unul cu altul. Suntem adversari politici.

E foarte greu să mai avem o alianță și liste comune în acest moment, dar este posibil ca după alegeri, așa hotărăsc românii, să putem reface această coaliție”, a mai spus liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu, despre Diana Șoșoacă: ”Este o evidență foarte clară relația doamnei Șoșoacă cu Federația Rusă”

De asemenea, președintele PSD a lansat un atac dur la adresa senatoarei Diana Șoșoacă, despre care a sugerat c-ar avea relații cu Rusia, în contextul în care a fost întrebat cum descrie mai mulți politicieni români.

”Nicolae Ciucă - un om de cuvânt, un om respectabil, un român.

George Simion - nu e un om în care poți să îți pui baza, un aventurier.

Cătălin Drulă - ar fi putut mult mai mult.

Diana Șoșoacă - este o evidență foarte clară relația doamnei Șoșoacă cu Federația Rusă și prezența ei în Ambasada rusă. Nu pot să am un dialog. Știu cât rău și știm cu toții cât rău a făcut Rusia poporului român și România. Parcă de 16 ori ne-au atacat.

Kelemen Hunor - un om de cuvânt și un bun politician.

Klaus Iohannis - avem o relație instituțională corectă.

Mircea Geoană - vicepreședinte și fost președinte al PSD, niciodată ca și politician, trebuie să înveți din trecut ca să știi cât mai bine cum îți creezi viitorul.

Maia Sandu - e o femeie războinică, cu provocări multiple. Facem parte din aceeași familie politică, câteodată avem și păreri diferite, dar o femeie încercat. E o femeie pe care eu o admir”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu, despre cel mai mare risc pentru România în 2024

”De a nu menține acest echilibru și de a ne angrena de a fi aventurieri. Trebuie să existe o stabilitate politică și am văzut cât de mult a însemnat această stabilitatea politică. Nu spun neapărat că trebuie să fie între PSD și PNL.

Românii decid care va fi viitoarea coaliție de guvernare. Nu va avea niciun partid peste 50% să spunem că va guverna singur. Mi-aș dori să fie forțe democratice care să conducă România. Sunt ferm convins că și de data aceasta vom face față provocărilor cum am făcut de fiecare dată”, a mai menționat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu am nicio problemă să rămân un simplu parlamentar

Întrebat care este obiectivul său pentru anul electoral 2024, Marcel Ciolacu a punctat că își dorește, ca premier, să aibă ”o bună guvernare”, iar ”PSD să fie pe primul loc”.

Cât despre ce ar alege între funcția de președinte al României sau cea de premier, Ciolacu a spus că nu are ”nicio problemă” să rămână un simplu parlamentar de Buzău.

”Îmi doresc cel mai mult să mă uit în oglindă și pentru tot ce am făcut în ultimul timp să nu îmi fie rușine. Nu am nicio problemă să rămân pur și simplu un simplu parlamentar pe listele din Buzău”, a mai spus liderul social-democrat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE