Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: ”Ca să nu consumi, trebuie să nu existe drogul. Nu vreau să stau să urmăresc copii în școli”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că timpul în care copiii trec de la un consum experimental de droguri la unul permanent este unul ”alarmant”, motiv pentru care a discutat despre măsurile de contracarare a acestui fenomen cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, deoarece ”e foarte greu ca o mamă care își dă seama că se droghează copilul ei” să meargă la Ministerul de Interne.

Prim-ministrul a amintit că, în cazul consumatorilor de stupefiante, există trei etape.

”Sunt consumatori experimentali, pe urmă devin ocazionali și pe urmă permanenți. Cu adevărat, timpul de trecere de la ocazional la experimental e unul alarmant”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Premierul a punctat că, împreună cu ministrul justiției, a făcut modificări legislative pentru a pune capăt consumului de droguri în rândul copiilor.

”Am avut o întâlnire cu ministrul Justiției, ministrul de Interne, procurorul general, șefa DIICOT pe subiect și la sfârșitul anului trecut au fost niște capturi record,

Ca să nu consumi, trebuie să nu existe drogul. Nu vreau să stau să urmăresc copii în școli. Ați văzut că s-au găsit și la profesori care vindeau copiilor droguri. Au fost arestați.

Trebuie niște modificări la agenția antidrog deja vorbite cu ministrul de Interne, nu ca și conducere.

E foarte greu ca o mamă care își dă seama că copilul ei se droghează, să meargă cu copilul la Ministerul de Interne”, a precizat șeful Executivului, conform sursei citate.

Marcel Ciolacu, despre consumul de droguri în rândul copiilor: ”E și multă rușine să recunoști acest lucru”

”Aici am avut și cu domnul Rafila discuția. Trebuie merg cât mai mult în zona de medici și clinici specializate, fiindcă e și multă rușine să recunoști acest lucru. (...)

Am început să închegăm un plan. Pentru prima oară, MAI și serviciile de informații din România se coordonează cu agenții care au informații mult mai bune, mult mai practice și cu experiență mult mai mare în acest domeniu decât România.

E prima oară când se lucrează umăr la umăr. E prima oară când există specialiști pe lângă ambasade importante din România care pun umărul alături de autorități să facem față acestui flagel”; a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Trebuie să găsim resursele instituționale de a salva acești copii”

”Încă suntem o țară de tranzit, de aceea există aceste droguri: invenții, tigăiță. Cunosc pentru că am stat foarte mult ore de vorbă.

În cazul în care un copil greșește, nu trebuie să îi tai capul pentru că anturajul, curiozitatea. Trebuie să găsim resursele instituționale de a salva acești copii. Sunt lucruri mai ales în zona ocazională.

Se va acționa în continuare. O să vedeți în următoarele luni niște capturi de record de droguri în România”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE