Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mall din estul Ucrainei, cu peste 1.000 de oameni înăuntru, lovit de rachete rusești

Armata rusă a atacat un centru comercial din orașul Kremenchuk, din regiunea Poltava, situată în estul Ucrainei. Rachetele rusești au lovit centrul comercial, în timp ce peste 1.000 de oameni se aflau în interior, susțin autoritățile ucrainene.

Kirilo Timoşenko, adjunctul administraţiei prezidenţiale ucrainene, a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 20 rănite, dintre care nouă se află în stare gravă.

„Operaţiunile de salvare continuă”, a scris el pe Telegram.

Volodimir Zelenski: Numărul de victime este imposibil de imaginat

Imaginile de la fața locului arată că întregul centru comercial este cuprins de incendiu, echipajele de intervenție și trecătorii încercând să ajute victimele.

„Ocupanţii au tras cu o rachetă asupra unui centru comercial unde se aflau peste o mie de civili. Centrul comercial este în flăcări şi salvatorii luptă împotriva incendiului. Numărul de victime este imposibil de imaginat”, a scris pe Facebook preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Mykhailo Podolyak, un consilier al lui Zelensky, a declarat pe Twitter că trupele ruse „au lovit în mod deliberat [centrul] comercial... doar pentru că [ei] vor să omoare”, numind Rusia „un stat terorist”. 

„Tirul cu rachetă asupra Kremenciuk a lovit un loc foarte frecventat care nu are nicio legătură cu ostilităţile”, a postat la rândul său pe Facebook Vitali Maleţki, primarul acestui oraş care număra 220.000 de locuitori înainte de război.

„Există morţi şi răniţi. Mai multe detalii vor urma”, a adăugat el.

Guvernatorul regional Dmitro Lunin a denunţat o „crimă de război” şi o „crimă împotriva umanităţii”, precum şi un „act de teroare nedisimulat şi cinic împotriva populaţiei civile”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE