Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, primele reacții după anunțul Comisiei Europene

Șefii de stat din Ucraina și din Republica Moldova, Volodimir Zelenski, respectiv Maia Sandu, au reacționat la scurt timp după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că susține candidatura celor două state la UE.  

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a spus că apreciază decizia Comisiei Europene.

„Apreciez concluzia pozitivă a statutului de candidat al Ucrainei. Este primul pas spre apartenența la UE, care cu siguranță ne va aduce Victoria mai aproape. (Sunt) Recunoscător Ursulei von der Leyen și fiecărui membru al CE (Comisiei Europeane, n.red.) pentru această decizie istorică. Mă aștept,  săptămâna viitoare, la un rezultat pozitiv de la #EUCO (Summit-ul Consiliului European, n.red.)”, a scris pe Twitter președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

La rândul său, Maia Sandu, a spus că decizia Comisiei reprezintă un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova.

„Semnal puternic de sprijin pentru #Moldova și cetățenii noștri! Comisia Europeană a recomandat acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană, înțelegând că vor fi depuse eforturi suplimentare pentru a avansa în reformele deja începute. Ne angajăm să muncim din greu și contam pe sprijinul Consiliului European”, a afirmat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Twitter.

Decizia de astăzi a Comisiei Europene reprezintă un semnal puternic pentru cele două țări. Cu toate acestea, statele membre UE vor avea ultimul cuvânt cu privire la statutul celor două, la summitul Consiliului European din 23-24 iunie, de la Bruxelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE