Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE, atenționare de călătorie către români. Aproape 90 de zboruri vor fi anulate de compania Ryanair, luni și marți

Aproape 90 de zboruri sunt anulate pentru luni și marți de o grevă a piloților companiei Ryanair, pe aeroportul Charleroi, din Belgia.

Ministerul român de externe a transmis o atenționare de călătorie pentru cei care voiau să ajungă în această țară cu Ryanair.

Este a treia grevă în decurs de o lună a piloților companiei low-cost irlandeze. Baza Ryanair de pe aeroportul de lângă Bruxelles este cea mai importantă din Europa.

Conducerea aeroportului belgian îi atenționează pe pasagerii Ryanair să fie atenți, deoarece există des riscul unei greve a piloților, care nu ajung la un acord cu reprenzentanții companiei irlandeze.

Cum pot solicita sprijin cetățenii români de la MAE

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Regatul Belgiei: + 32(0)2 346 9814.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://bruxelles.mae.ro/node/180, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE