Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron spune că Statele Unite şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO

SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO, a susţinut marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, ce are loc în perioada 9-11 iulie, informează DPA.

Macron a evidențiat opoziția SUA și a Germaniei

Macron a ţinut să evidenţieze ''opoziţia solidă'' a Statelor Unite şi a Germaniei faţă de invitarea Ucrainei să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice.

''În cele din urmă, va exista o decizie a aliaţilor de a invita Ucraina să se alăture NATO'', a declarat el.

Şeful statului francez s-a referit şi la Summitul NATO din iulie anul trecut organizat la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitaţia de a deveni membră a organizaţiei.

''Ucrainenii au fost destul de enervaţi atunci când au ajuns la concluzia că uşa era deschisă, dar nu atât de mult. Şi cred că scenariul pentru Summitul de la Washington este acelaşi'', a afirmat el.

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări privind sprijinul său pe termen lung pentru Ucraina, ţară care luptă împotriva agresiunii ruse.

Adresându-se înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, Scholz s-a declarat bucuros de ocazia de a reafirma mesajul foarte clar că ''vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie''.

El s-a referit la livrările de arme şi la iniţiativa adoptată recent de principalele şapte state industrializate ale lumii (G7) privind finanţarea unui pachet în valoare de 50 de miliarde de dolari cu ajutorul dobânzilor obţinute din valorificarea activelor ruseşti îngheţate.

În opinia şefului executivului german, acesta a fost un semn de solidaritate faţă de Ucraina, dar şi un mesaj clar adresat Moscovei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE