Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron: ”Atacul Hamas asupra Israelului a fost cel mai mare masacru antisemit al secolului nostru”

”Atacul Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie a fost cel mai mare masacru antisemit al secolului nostru”, a declarat președintele francez, Emmanuel Macron. Șeful statului francez a considerat că democrațiile lumii nu trebuie să cedeze în fața antisemitismului dezlănțuit, pentru că nimic nu poate justifica acest fenomen.

Emmanuel Macron: „Nimic nu poate justifica sau scuza actele de terorism”

„Nimic nu poate justifica sau scuza actele de terorism”, a președintele francez în timpul unei ceremonii solemne de comemorare a celor 42 de cetățeni francezi uciși de gruparea islamistă palestiniană Hamas. Fiecare victimă ucisă de Hams a fost reprezentată la ceremonia de comemorare de o fotografie. Omagierea s-a deschis cu rugăciunea evreiască pentru cei decedați Kaddish și de imnul Franței. Macron a menționat că Franța se luptă în fiecare zi, pe toate căile, să îi elibereze pe cei trei cetățeni francezi care se presupune că sunt încă ostatici ai Hamas.

Franța are cea mai mare comunitate evreiască din Europa

Potrivit canalului France 24, această ceremonie oficială de comemorare a victimelor atentatelor comise de Hamas, organizată de autoritățile de la Paris, este una fără precedent în afara Israelului. Ea are loc la patru luni după atacul mișcării islamiste palestiniene, care a dus la moartea a peste 1.200 de persoane ucise de gloanțe, arse de vii sau mutilate, majoritatea civili, eveniment care a declanșat un conflict încă în desfășurare în Gaza.

Franța are cea mai mare comunitate evreiască din Europa, cu aproximativ 50 de mii de oameni și aproape 100 de mii de cetățeni care trăiesc în Israel, având adesea dublă naționalitate, franceză și israeliană.

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE