Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, deschis traficului. ”Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropiere de Cluj Napoca”

Ministrul Transporturilor a anunțat, joi, că a fost deschis circulației lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Prin încheierea lucrărilor la drumul de mare viteză, municipiul Târgu Mureș va avea o legătură directă pe autostradă până în apropiere de Cluj-Napoca.

Lucrările la tronsonul de autostradă au fost încheiate de asocierea Strabag – Geiger cu opt luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

”S-a deschis circulația pe Lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)!

Acești 15,7 km deschiși astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie.

De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva.

Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina-Holdea (aflată în construcție), municipiul Târgu Mureș are de astăzi conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Cât a costat Lotul Chețani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)

Lucrările pentru tronsonul de autostradă Chețani - Câmpia Turzii au costat 420,34 milioane de lei (fără TVA), iar investiția a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ministrul Transporturilor anunța încă de săptămâna trecută că lotul lotul Chețani – Câmpia Turzii urmează să fie deschis traficului joi seara. Sorin Grindeanu a amintit că inaugurarea acestui tronson are loc mai devreme decât termenul contractual, prevăzut pentru anul 2024.

Potrivit Economica.net, asocierea Strabag – Geiger a început etapa de execuție în februarie 2023. La momentul rezilierii contractului cu fostul constructor Straco, stadiul lucrărilor ajunsese la 39%.

De asemenea, cu două zile înainte de Crăciun, șoferii vor putea circula pe tronsonul 3 din drumul expres Pitești - Craiova. Vorbim despre aproape 32 de kilometri, care vor fi dați în trafic cu 6 luni înainte de termen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE