Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locurile din Spania cu cele mai ieftine chirii. Casele pornesc spre închiriere de la 200 de euro

Într-o perioadă în care vârfurile prețurilor de închiriere ating limite nesperate, este posibil să ai o casă cu mai puțin de cinci-șase euro pe metru pătrat.

Potrivit unui studiu realizat de agenția Idealista, municipiul Baeza, din provincia Jaén, este cel mai ieftin loc pentru a închiria o casă în Spania, cu 4,1 euro pe lună pentru fiecare metru pătrat. 

În Madrid, prețul este între 17 și 20 de euro pe metru pătrat, potrivit 20minutos.es.

Ce alte prețuri mai găsim la locuințele de închiriat în Spania

Cu un preț exact sunt Almansa (Albacete), Ontinyent (Valencia) și Puertollano (Ciudad Real).

Orașele andaluze Linares (Jaén) și Lucena (Córdoba) au în comun un preț de 5,2 euro/m2, în timp ce Alzira (Valencia) și Plasencia (Cáceres) se află la 5,3 euro/m2.

La rândul lor, Ponferrada (León) și Narón (A Coruña) sunt primele municipalități din nordul Spaniei în acest clasament al chiriilor ieftine, cu un preț de 5,4 euro/m2 în ambele cazuri, în timp ce în Valdepeñas (Ciudad Real) prețul este de 5,5 euro/m2. Cu 5,6 euro/m2 se află Xàtiva (Valencia) și Calatayud (Zaragoza), în timp ce municipalitățile Ferrol (A Coruña), Molina de Segura (Murcia), Laguna de Duero (Valladolid) și Langreo (Asturias) sunt cu un preț de 5,7 euro/m2.

Cele mai scumpe de pe listă sunt Alcantarilla (Murcia), Mérida (Badajoz), San Andrés de Rabanedo (León) și Burriana (Castellón) , unde prețul este de 5,8 euro/mp, ajungând la 5,9 euro/mp în Lorca (Murcia) și Talavera de la Reina (Toledo).

Ronda, din Malaga, este al 24-lea cel mai ieftin municipiu, cu un preț de 6 euro/mp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE