Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locatarii din blocul incendiat din sectorul 5 al Capitalei au rămas fără locuințe

Incendiul din sectorul 5 al Capitalei a lăsat în urmă pagube uriașe pentru locatari. Mulți dintre ei au casele distruse de flăcări și locuințele neasigurate. Până când pereții vor fi curățați de funingine și va fi scoasă toată apa din apartamente, aceștia nu au unde locui. Peste 100 de persoane au fost evacuate în urma acestui eveniment.

Locatarii au așteptat ore în șir până când au putut intra în apartamente. Dacă unii dintre ei și-au găsit casele neatinse de flăcări, pentru alții, însă, a fost un coșmar, când și-au văzut locuințele. Unii dintre locatari au primit permisiunea să intre în locuințe, însă ușile de la intrare au fost sparte, iar în weekend nu au putut fi reparate.

„Sufrageria e distrusă total de fum, două camere sunt doar inundate, dar pereții de la sufragerie sunt praf și bucătăria și holul nu mai există.”, spune unul dintre locatarii blocului incendiat.

Cazare în locuințe sociale

Persoanele care nu au unde să locuiască, până la finalizarea reparațiilor, se plâng că autoritățile locale le-au oferit cazare în locuințe sociale, unde ar sta alături de oameni ai străzii. Pe de altă parte, viceprimarul sectorului 5 susține că locatarii ar avea parte de condiții foarte bune daca ar accepta să locuiască într-un astfel de spațiu.

„Nimeni nu a dorit să beneficieze de sprijinul nostru. Din ce am vorbit noi cu locatarii, se plângeau de condiții nelalocul lor. Vor sta în cele mai bune condiții, dacă vor dori să beneficieze de ajutorul nostru. Asistenții sociali sunt aici să discute cu domniile lor.”, spune Mircea Nicolaidis - Viceprimarul Sectorului 5.

Poliția cercetează cauzele producerii incendiului care a distrus parțial blocul cu zece etaje din sectorul 5 al capitalei. Peste 100 de persoane au fost evacuate în urma acestui eveniment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE