Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liechtenstein „pune pariu” pe cazinouri. Locuitorii au votat într-un procent covărșitor pentru păstrarea lor

Alegătorii din Liechtenstein au respinscu fermitate o propunere de interzicere a cazinourilor în cadrul unui referendum care a polarizat micul principat și cei 40.000 de cetățeni ai săi.

Cu șase cazinouri răspândite în toată țara, care sunt aproximativ de dimensiunea orașului Bruxelles -- sau 1/8 din dimensiunea Romei -- microstatul a devenit cunoscut ca „Las Vegas al Alpilor” printre jucători.

Argumentele pro-interdicții pe probleme precum dependența de jocuri de noroc și potențialele daune aduse reputației națiunii bogate au fost, totuși, răsunător eliminate, deoarece 73% dintre cei care au votat au respins interdicția și 27% au susținut-o, cu o prezență la vot de 70%, potrivit Reuters.

Prințul a fost de la început împotriva interdicției

Referendumul și semnăturile necesare pentru a-l declanșa au fost aduse de grupul IG Volksmeinung, format pentru a lupta împotriva „potopului cazinourilor”.

Ei susțin că industria în curs de dezvoltare riscă să păteze o imagine națională pe care statul a muncit din greu pentru a o repara. Țara a fost pe o listă neagră internațională a paradisurilor fiscale până când a început să relaxeze legile privind secretul bancar în urmă cu mai bine de un deceniu.

Înainte de vot, prințul țării s-a pronunțat împotriva interdicției, la fel ca și guvernul, care a spus că industria jocurilor de noroc este o sursă importantă de venit și a susținut că interdicția este o măsură prea drastică pentru a aborda probleme precum dependența de jocuri de noroc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE