Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Autoritățile acționează de 30 de ore la Tăul Mare. Cu cât a scăzut nivelul lacului

Autoritățile sunt în continuare în alertă la Roșia Montană, în județul Alba, după ce a apărut o fisură în barajul de la lacul de acumulare Tăul Mare. Pompierii acționează cu ajutorul unor pompe de mai bine de 30 de ore.

Nivelul lacului a scăzut cu aproximativ jumătate de metru

Trei motopompe acționează în continuare pentru a scoate apa din lacul de acumulare Tăul Mare. De asemenea, pompierii au acționat și pe timpul nopții, în schimburi, pentru ca motopompele să funcționeze continuu la capacitate maximă. Fiecare motopompă scoate zece mii de litri de apă pe minut, iar nivelul lacului de acumulare a scăzut cu aproximativ jumătate de metru.

VEZI GALERIA
7 imagini

Autoritățile spun că nivelul lacului ar trebui să scadă cu cel puțin cinci metri față de acum două zile, când s-a dat alerta, pentru ca oamenii care și-au părăsit locuințele și animalele să se poată întoarce în siguranță.

Potrivit ISU Alba, aproximativ 300 de persoane au fost alertate în urmă cu două zile pentru a evacua zona de risc. 126 de persoane s-au autoevacuat la rude în localitățile învecinate, iar 137 de persoane refuzat evacuarea. De asemenea, alte cinci persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autoritățile publice locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE