Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kylian Mbappe, prezentat oficial la Real Madrid. Mesajul în spaniolă transmis de atacant și salariul pe care îl va primi

Starul francez Kylian Mbappe a fost prezentat de Real Madrid. Cu toate că se știa de mult timp viitoarea lui destinație, mutarea a fost oficializată abia pe 3 iunie, la două zile după ce "Galacticii" au câștigat pentru a 15-a oară trofeul Champions League.

Kylian Mbappe, prezentat oficial la Real Madrid

După o perioadă de șapte ani la PSG, atacantul în vârstă de 25 de ani a semnat cu madrilenii un contract valabil cinci ani. A ratat însă cel mai mare obiectiv cu parizienii, trofeul Champions League. Cel mai aproape a fost în 2020, în finala cu Bayern, pierdută de PSG cu 0-1.

  • În 7 ani la PSG, Mbappe a marcat 256 de goluri în 308 meciuri oficiale.

"Real Madrid și Kylian Mbappe au ajuns la un acord, iar francezul va fi jucătorul lui Real Madrid în următoarele cinci sezoane. Kylian Mbappé (Paris, Franța, 20.12.1998) noul jucător al lui Real Madrid. La campioana europeană ajunge o vedetă mondială, care, la 25 de ani, tocmai a avut cel mai bun sezon al său cu Paris Saint-Germain (44 de goluri) și a fost golgheter în campionatul Franței pentru a șasea ediție consecutivă (27 de goluri).

Echipa noastră este întărită cu un atacant spectaculos, căpitan al naționalei Franței, alături de care a devenit campion mondial în 2018 și al campion în Liga Națiunilor în 2021, în care a și marcat golul victoriei. La Cupa Mondială din Qatar 2022, Mbappé a câștigat Gheta de Aur, cu 8 goluri și, după hat-trick-ul său din finală, a devenit golgheter în istoria finalelor Cupei Mondiale (4).

Cel mai bun marcator al lui Paris Saint-Germain, cu 256 de goluri, Mbappé a câștigat Liga, Cupa și Supercupa Franței în acest sezon. În șapte ani la clubul francez, el a câștigat 17 trofee: 6 titluri, 4 Cupe Franței, 5 Supercupe ale Franței și două Cupe ale Ligii", se arată în comunicatul oficial al lui Real Madrid.

Mesajul lui Mbappe după ce a semnat cu Real Madrid

Kylian Mbappe a avut și o primă reacție pe rețelele de socializare: "Un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și mândru să mă alătur clubului visurilor mele. Abia aștept să vă văd, Madridistas, și mulțumesc pentru suportul vostru incredibil. Hala Madrid! (n.r.: Hai, Real Madrid!)".

Atacantul a postat, pe pagina sa de Instagram, poze de când era copil și era îmbrăcat în echipamentul lui Real Madrid.

De menționat că Mbappe este cel mai valoros jucător al momentului, cu o cotă de piață de 180 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, la egalitate cu Jude Bellingham (Real Madrid) și Erling Haaland (Manchester City).

Exact această sumă a plătit-o și PSG atunci când l-a transferat pe Mbappe de la AS Monaco.

La Real Madrid, Mbappe va purta tricoul cu numărul 9, rămas liber din vara trecută, după ce Benzema a semnat cu Al-Ittihad. Din al doilea sezon pe Santiago Bernabeu, Mbappe ar urma să preia tricoul cu numărul 10, care va fi lăsat liber de Luka Modric, după ce croatului îi va expira contractul pe 30 iunie 2025.

În urmă cu câteva săptămâni, Mbappe și-a cumpărat o casă în Madrid, în cartierul exclusivist La Moraleja, acolo unde locuiesc mai multe vedete.

Salariul lui Mbappe la Real Madrid

Presa spaniolă, citată de Sky Sports, susține că salariul său anual va fi de 15 milioane de euro net, însă el va mai încasa o primă de instalare în valoare de 150 de milioane de euro, împărțită pe cei cinci ani de contract.

Practic, dacă avem în vedere că el a ajuns la Madrid liber de contract, se poate spune că această primă este ca un fel de sumă de transfer.

Dintre jucătorii de la Real Madrid, Mbappe va avea cel mai mare salariu, însă nu este și cel mai mare din Spania. La acest capitol, campion este Frenkie de Jong, care încasează 20 milioane de euro pe an, net, conform publicației Capology.

În plus, Mbappe va deține până la 80% din drepturile sale de imagine în cadrul clubului.

Prezentarea lui Mbappe în fața fanilor lui Real Madrid, pe stadionul Santiago Bernabeu, va avea loc după Euro 2024, acolo unde Mbappe va juca în tricoul Franței. În acest moment, el se află în cantonamentul naționalei, la Clairefontaine, acolo unde s-a întâlnit și cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE