Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlin: Negocierile de pace cu Ucraina sunt imposibile în acest moment. Rușii pregătesc un nou val de atacuri

Negocierile de pace cu Ucraina sunt imposibile în acest moment, spune Kremlinul. În vreme ce la București șeful NATO anunță că Alianța va continua să sprijine Ucraina, alertele de raid aerian sunau în toată țara, inclusiv în capitala Kiev.

Oficialii ucraineni au avertizat populația că Rusia pregătește un nou val de atacuri cu rachete

Oficialii ucraineni au avertizat populația că Rusia pregătește un nou val de atacuri cu rachete. Pe de altă parte, miniștrii de Justiție din cele mai industrializate state subliniază că distrugerea infrastructurii vitale de către ruși este o crimă de război.

Operatorul energetic de stat al Ucrainei spune că încă nu operează la întreaga capacitate, la aproape o săptămână după ce rachetele ruse au lovit instalațiile energetice din întreaga țară. Deficitul de energie este de 30%, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, califică atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene drept „crime de război”, după o întâlnire între miniștrii de Justiție din statele G7, privind crimele de război din Ucraina.

Marco Buschmann, ministrul german al Justiției: „Când vedem că infrastructura civilă este vizată, și asta înseamnă în special aprovizionarea cu electricitate și căldură, este distrusă sistematic, pentru ca oamenii să rămână în frig în casele lor, într-o iarnă care ar putea aduce temperaturi de -30 de grade, atunci aceasta este o crimă de război teribilă, menită să se asigure că mulți oameni cad victimele iernii, deoarece devine din ce în ce mai frig. Iarna este folosită ca armă.”

Alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că negocierile cu Ucraina sunt imposibile în acest moment.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: „Într-adevăr, acum nu sunt posibile negocieri, pentru că partea ucraineană le respinge total. Operațiunea militară specială continuă.”

Alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina, inclusiv în capitala Kiev, după avertismentele oficialilor că Rusia pregătește un nou val de atacuri cu rachete. De la începutul războiului și până acum au avut loc 613 raiduri aeriene la Kiev, potrivit corespondentului de război al Financial Times în Ucraina. O aplicație de raid aerian arată că durata totală a amenințărilor aeriene a fost de 655 de ore și 23 de minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE